Stel cookie voorkeur in

Schoolontbijt voor kinderen op Het Rondeel

Met een gezond ontbijt kun je beter leren! 

Vanaf vanochtend is er voor alle leerlingen van Het Rondeel een ontbijt op school. Als de kinderen ’s-morgens de school binnenkomen, kunnen ze iets te eten pakken en in de klas opeten. Elke dag is er een ander ontbijt. Bijvoorbeeld een boterham of knäckebröd met kaas, een krentenbol of müeslibol. En altijd fruit. Ouders en kinderen die ervoor kiezen thuis te ontbijten, zijn niet verplicht aan het schoolontbijt deel te nemen.

 
Waarom een schoolontbijt?

Voor opgroeiende kinderen is het belangrijk gezond te eten voordat ze met de schooldag beginnen. Ze kunnen zich dan beter concentreren. En krijgen later op de ochtend geen honger of trek in snoep. Kinderen die lekker in hun vel zitten, leren het meest op school.  

Wethouder Kagie: “Teveel kinderen starten de dag met een lege maag. Of eten ongezonde dingen. En dat willen we niet. ’s-Hertogenbosch wil dit patroon doorbreken.”

 
2500 kinderen 

Vandaag startte het ontbijt op Kindcentrum Het Rondeel. In de loop van maart en april, volgen acht andere kindcentra. Dan krijgen ongeveer 2500 een gezond ontbijt aangeboden. Per school kan het aantal dagen dat er ontbijt is verschillen. 

Het schoolontbijt kent een proefperiode tot het eind van schooljaar 2016/2017. Dit om ervaring op te doen met de praktische en logistieke uitvoering en de afspraken met supermarkten . En om de reacties van leerlingen, ouders en leerkrachten op het gezond ontbijt op te halen. Met deze ervaringen bepalen we hoe verder. Het gaat dan bijvoorbeeld om de frequentie van het gezond ontbijt. En eventueel het aanbieden van ontbijt op meer scholen.